X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ολυμπιακός: Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο

Νικητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου στον τελικό του Final-4, με την επικράτηση του στον τελικό της Γλυφάδας με 14-8. Η προηγούμενη κατάκτηση Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό ήταν το 2016.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να επικρατήσουν στον τελικό 14-8 και να κατακτήσουν το 19ο τρόπαιο. Ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, που σκόραρε πέντε τέρματα στον τελικό, αλλά και ο τερματοφύλακας Γιόσιπ Πάβιτς και οι δύο παίκτες του πειραϊκού συλλόγου.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η καταγωγή του μπροστάρη Γιάννη Φουντούλη, που κατάγεται από την Χίο και η υποστήριξη των συντοπιτών του που τον ενθάρρυναν με την θερμή υποδοχή τους. Πανηγύρισε μαζί τους, έβγαλε φωτογραφίες και υπέγραψε άπειρα αυτόγραφα που του ζήτησαν.

Ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής του Ολυμπιακού σε συνεντευξη Τύπου που έδωσε μετά τον τελικό κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, αφιέρωσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη το τρόπαιο, χαρακτηρίζοντας τον αιμοδότη και εγγυητή ολόκληρου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μαρινάκης δέχεται μία ανελέητη επίθεση το τελέυταίο διάστημα.

Τον τίτλο στον Ολυμπιακό τον έδωσε το τελικό 14-8. Ο Ολυμπιακός είναι ο νικητής του θεσμού με 19 Κύπελλα σε 26 τελικούς με την Γλυφάδα να έχει 8 τελικούς και 3 κατακτήσεις. Τα οκτάλεπτα: Το 1ο στο 3-3, Το 2ο 8-5, το 3ο 10-5 και το 4ο 14-8.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 24 Μαρτίου 2018 19:49

Σχετικά Άρθρα: