X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Βίντεο

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ενδεχόμενες ευθύνες των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.


Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, μόνο από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων για την περίοδο 2000 – 2010 το κόστος φτάνει στο 10% του ΑΕΠ. Ένα μνημόνιο δηλαδή.

Η κοινοβουλευτική μας ομάδα συνεδριάζει σήμερα εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Ζούμε στιγμές στις οποίες δοκιμάζεται η ευθύνη, η δημοκρατική συνέπεια, η συνταγματική αφοσίωση, το θάρρος και η πολιτική αποφασιστικότητα όλων μας.

Δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλων που να μην έπαιξε αυτή η ίδια κασέτα περί πολιτικής δίωξης και σήμερα πάλι τα ίδια βλέπουμε, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε tweet του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας από την εισαγγελία του Αρ. Πάγου στη Βουλή μία θεσμική οδός υπάρχει: Η συγκρότηση προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και να προσδιοριστούν οι σχετικές δικαστικές αρμοδιότητες.

Τίποτε κρυφό, τίποτε κάτω από το χαλί, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι είναι εχθρική προς την Αριστερά η επιδίωξη κάποιου είδους ρεβάνς και εχθρικός ο πολιτικός στόχος εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και σήμερα τελειώνει μια και καλή η χυδαιότητα του Μαζί τα φάγαμε, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μόνο έτσι θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, γιατί αν δεν καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες που κληροδότησε το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς, δεν υπάρχει αύριο για την ανάπτυξη για την δημοκρατία και την χώρα.

Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έχει εντολή όχι μόνο να σταματήσει το πάρτι της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, αλλά και να ρίξει φως σε όσα γίνανε και οδήγησαν τη χωρά στα βράχια, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σύμφωνα με δηλώσεις τους, θα υπερψηφίσουν την πρόταση, ενώ το ίδιο δήλωσε και το ΚΚΕ. Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν βέβαιο ότι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα υπερψηφίσουν τη σύσταση προανακριτικής.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 12 Φεβρουαρίου 2018 18:15

Σχετικά Άρθρα: