X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων ζευγαριών στην Γερμανία

Μετά από πολλούς αγώνες που έκαναν οι ομοφυλόφιλοι, κατάφεραν να εγκριθεί ο νόμος για τους γάμους μεταξύ τους και στην Γερμανία. Την Κυριακή θα γίνει στο Βερολίνο ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, επίσης θα γίνουν και σε άλλες πόλεις αρραβώνες, δηλαδή να ανταλλάξουν βέρες για να επισημοποιήσουν την σχέση τους.

Οι Γερμανοί βουλευτές, ψήφισαν τον νόμο τον Ιούνιο και έτσι τα περίπου 95.000 ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα μπορούν να ζήσουν νόμιμα αλλά και επίσημα μαζί. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η γραφειοκρατία, που ως γνωστό καθυστερεί τα πάντα και ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε ποιο πρόσωπο θα αναφέρονται σαν θηλυκό ή σαν αρσενικό στο ζευγάρι.

Η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους των ομοφυλοφίλων ήταν η Ολλανδία και μετά ακολούθησαν και άλλες δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες. Ο επικεφαλής για τα δικαιώματα των γκέϊ στο Βραδεμβούργο και στο Βερολίνο Γεργκ Στάϊνερτ, δηλώνει ενθουσιασμένος ότι επιτέλους δικαιώθηκαν και η Γερμανία θα ακολουθεί τώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί στο Βερολίνο είναι ο Μπόντε Μέντε με τον σύντροφο του Καρλ Κράϊλ. Συζούν από το 1979, αλλά το σύμβολο συμβίωσης που ψηφίστηκε στη Γερμανία το 2001 δεν τους καλύπτει, γιατί θέλουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Μετά τον γάμο, τα ομόφυλα ζευγάρια αποκτούν δικαίωμα στην υιοθεσία και έχουν τα ίδια φορολογικά προνόμια, όπως και οι ετερόφυλες οικογένειες. Στην Γερμανία το 75%, τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφύλων, αντίθετα με την Γαλλία που έχουν κάνει διαδηλώσεις για να μην ψηφιστεί. Άλλωστε και οι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία ψηφίστηκαν τον Νοέμβριο, με συντριπτική πλειοψηφία και εκεί.

Στη Γερμανία, απαγορεύεται από το σύνταγμα να γίνονται διακρίσεις με βάση την καταγωγή, το φύλο, την θρησκεία, τις πολιτικές πεποιθήσεις, την γλώσσα και την αναπηρία, αλλά θα πρέπει να τροποποιηθεί, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής Γιοχάνες Καρς, ο οποίος την Κυριακή θα παραστεί σαν μάρτυρας στον γάμο που θα γίνει, γιατί ο ένας από τους δύο γκέϊ είναι στενός φίλος του.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:26

Σχετικά Άρθρα: