X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τσίπρας σε Μακρόν: Όχι συμμετοχή Ελλάδας σε πιθανή επίθεση στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζήτησαν για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς της Οικονομίας, Ενέργειας και Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, για τις σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας και την ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας. Επίσης, για τις εξελίξεις στη Συρία και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για την ονομασία.

Μεταξύ άλλων, συνομίλησαν για το Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενεργοποίηση της ΤΟΤΑL.

Σχετικά με το Συριακό ζήτημα, σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις και ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων, τονίζοντας ότι απαιτεί αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση.

Επιπλέον, είπε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση.

Σχετικά Άρθρα: