X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Παπακώστα: «Δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικούς ταυτότητα»

Η Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στο Open όπου κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό που σημειώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου στου Ζωγράφου όταν μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς ζητώντας τις αστυνομικές τους ταυτότητες, δήλωσε ότι: «Είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικούς την ταυτότητα τους».

«Όπως ξέρετε από παλιά, είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από τον αστυνομικό όταν είναι με πολιτικά την ταυτότητα του. Αυτοί (οι Ρουβίκωνες) θεωρούσαν ότι θα τους επιτεθούν φασίστες, όπως είπαν, οπότε περιφρουρούσαν τον χώρο τους. Είδαν δύο ιδιώτες που θεωρούσαν ότι θα τους παρακολουθούσαν και ζήτησαν την ταυτότητά τους. Αυτοί θεωρούσαν ότι τους περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή να ζητήσουν την ταυτότητα αστυνομικών, ανέβασαν το βίντεο στα social media και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα», σχολίασε στο Open η κ. Παπακώστα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Σχετικά Άρθρα: