X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λάρισα: Συνελήφθη παπάς που χτύπησε σκύλο με λοστό στο κεφάλι το Πάσχα

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου συνέβη και μάλιστα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου στο χωριό Συκούριο της Λάρισας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο zoosos.gr και με αυτόπτες μάρτυρες, παπάς ο οποίος αργότερα συνελήφθη, χτύπησε αδέσποτο σκύλο στο κεφάλι με λοστό για να τον βγάλει από την αυλή του σπιτιού του.

Πληροφορίες από την κ. Μουστάκα του Συλλόγου Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ν. Λάρισας, φέρουν τον δράστη να είναι ιερέας Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος ενοχλήθηκε από την παρουσία του κουταβιού που περιφερόταν αδέσποτο τις τελευταίες ημέρες στο χωριό και επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να το διώξει.

Η Αλεξάνδρα Μουστάκα, συμπλήρωσε επίσης εκ μέρους του συλλόγου της, ότι ο συγκεκριμένος άνδρας κρατείται στο Α.Τ. Τεμπών και αύριο το πρωί θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Λάρισας. Συμπληρώνει επίσης, ότι ο ιερέας στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί χτύπησε το ζώο, δεν έδωσε καμία λογική απάντηση που να βγάζει νόημα.

Κάποιος από τους μάρτυρες, ειδοποίησε την αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από πληροφόρηση της φιλοζωικής, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου.

Εντυπωσιακή ήταν η συνδρομή των αστυνομικών του τμήματος των Τεμπών, που οι ίδιοι προσφέρθηκαν να πάνε το κουτάβι στη Λάρισα για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την μεταφορά του σε κτηνιατρείο.

Επίσης, ο κτηνίατρος Δημήτριος Γκουγκουλής από την Κτηνιατρική Λάρισας, άνοιξε το κτηνιατρείο παρόλο που ήταν η ημέρα της εορτής του Πάσχα, για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου και να του προσφέρει την ιατρική του βοήθεια.

Το σκυλάκι νοσηλεύεται και παρακολουθείται. Έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, αλλά δεν παύει να είναι πολύ τρομαγμένο μετά από όλα όσα πέρασε. Στο βίντεο θα δείτε τον τρόμο του και τον φόβο του μπροστά στους ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα: