X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Πάτρα: Συνελήφθησαν “Αθεόφοβοι” που αφαίρεσαν τάματα από ναό

Είναι αυτό που λέμε, δεν έχουν ιερό και όσιο.. Χθες Σάββατο το μεσημέρι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας δύο άνδρες ηλικίας 42 και 22 ετών και κατηγορούνται για κλοπή από εκκλησία.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες μετέβησαν στον ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων χθες το μεσημέρι με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και αφαίρεσαν από την εικόνα του Αγίου Νικολάου διάφορα χρυσά τάματα.

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας κινητοποιήθηκαν έμεσα και όταν έφτασαν στο ναό συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω στο προαύλιο τον 42χρονο, ενώ ο 22χρονος πρόλαβε και διέφυγε με την μοτοσυκλέτα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία του 22χρονου και έπειτα από λίγη ώρα τον εντόπισαν στην οικία του, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 22χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο χρυσές αλυσίδες, μια χρυσή βέρα, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φύλλο χρυσού και τρία επίχρυσα μετάλλια, τα οποία είχε αφαιρέσει από την εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, επέστρεψαν όλα τα τάματα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων και τα παρέδωσαν στον εφημέριο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σχετικά Άρθρα: