X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κύπρος: Πατριός τέρας βασάνιζε και βίαζε τις ανήλικες θετές κόρες του

Αποτροπιασμό και σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Κύπρου, η υπόθεση του πατριού ο οποίος κρίθηκε χθες Δευτέρα ένοχος από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, με την κατηγορία ότι βίαζε την ανήλικη κόρη της συζύγου του και ότι κτυπούσε βάναυσα τη δεύτερη κόρη της.

Οι κατηγορίες για τον βιασμού σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο και τον Π, διαπράχθηκαν το 2000, σε διαφορετικές ημερομηνίες, και ενώ το θύμα ήταν περίπου στην ηλικία των 12 ετών. Ο κατηγορούμενος, από την επαρχία Λάρνακας, την περίοδο που συνέβαιναν τα παραπάνω, ήταν 29 χρόνων. Σήμερα είναι 47 χρόνων κι έχει πάρει διαζύγιο από τη μητέρα των δύο κακοποιημένων κοριτσιών, οι οποίες κατήγγειλαν τις υποθέσεις στην Αστυνομία το 2016, όταν ενηλικιώθηκαν.

Ύστερα από ακροαματική διαδικασία, ο 47χρονος κρίθηκε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες βιασμού, τέσσερις κατηγορίες διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 χρόνων και σε κατηγορία άσεμνης επίθεσης. Οι πιο πάνω κατηγορίες αφορούν μόνο τη μία από τις δύο κόρες της πρώην συζύγου του. Επιπρόσθετα όμως, κρίθηκε ένοχος και σε δύο κατηγορίες επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, κατηγορίες που αφορούν και τις δύο ανήλικες κόρες της πρώην συζύγου του.

Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν κατά το 1992, όταν οι παραπονούμενες ήταν στην τρυφερή ηλικία των 6-7 χρόνων. Όλα τα αδικήματα διαπράχθηκαν κυρίως στο σπίτι, όπου διέμεναν τότε μαζί ο κατηγορούμενος με την πρώην σύζυγό του και τις κόρες της, στη Λάρνακα, όταν η σύζυγος απουσίαζε από το σπίτι.

H δίκη του 47χρονου, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας των παραπονούμενων κοριτσιών. Εναντίον του κατηγορουμένου κατέθεσαν και οι δύο κακοποιημένες κοπέλες, οι οποίες κρίθηκαν αξιόπιστες από το Κακουργιοδικείο.

Μετά από την καταδικαστική απόφαση, το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως ο κατηγορούμενους παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και όρισε την υπόθεση για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής στις 10 Μαΐου. Με βάση τον αριθμό των κατηγοριών που κρίθηκε ένοχος και τη σοβαρότητά τους, ο 47χρονος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή ποινή φυλάκισης.

Σχετικά Άρθρα: