X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Γαβρόγλου: Εκτός ύλης ο Παύλος Μελάς για να μην κουράζονται οι μαθητές

Το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου στα Εσπερινά Λύκεια και αναλυτικά, ποια είναι εκείνα που μένουν εκτός ύλης για την εκπαιδευτική χρονιά 2018 – 2019.

Σάλο προκαλεί αυτό το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, και όλα αυτά συμβαίνουν μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, που ισχυρίζεται πως είναι Μακεδόνας, πως η Μακεδονία είναι μία και πως η μακεδονική γλώσσα θα διδάσκεται και στα ελληνικά σχολεία.

«Για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις» απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας στο «κόψιμο» της ύλης που περιλαμβάνει για τους μαθητές της Γ΄λυκείου την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή αλλά και εξαιτίας του ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια τα έχουν διδαχθεί και στην τρίτη γυμνασίου». Έτσι κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ’ Λυκείου.

Σχετικά Άρθρα: