X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τραγωδία από πυρκαγιά σε γηροκομείο με 2 θύματα

Διερεύνηση γίνεται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, στο υπόγειο του κτιρίου της οδού Αγίων Αποστόλων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο γυναίκες και να πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις.

Εκείνη την ώρα, βρισκόντουσαν στο δωμάτιο τους, ενώ με την βοήθεια των πυροσβεστών, οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, κατόρθωσαν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά προτού προλάβει να επεκταθεί. Δυστυχώς αυτό ήταν ένα πραγματικό γεγονός και όχι όπως η κακόγουστη φάρσα που είχαν κάνει στα γεροντάκια του γηροκομείου στη Στυλίδα.

Οι δύο άτυχες γυναίκες που ήταν τα θύματα της πυρκαγιάς, είχαν σύνδρομο ντάουν και φιλοξενούντο στον οίκο ευγηρίας. Στη συνέχεια διακομίστηκαν δύο άλλες ηλικιωμένες με αναπνευστικά προβλήματα στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ αργότερα για προληπτικούς λόγους τις πήγαν στο Σωτηρία, όπως και τους υπόλοιπους που φιλοξενούντο στον οίκο ευγηρίας της Εκκλησίας.

Για την κατάσβεση του κτιρίου κατέφθασαν στον τόπο της πυρκαγιάς 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Όσο για το κτίριο, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά.

Σχετικά Άρθρα: