X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ηλεκτρονική εποχή ξεκινάει από σήμερα για τους πλειστηριασμούς

Από σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή για τους πλειστηριασμούς που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Προγραμματισμένοι είναι 70 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για σήμερα και μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα 1.700. Η γενικευμένη διακοπή των φυσικών πλειστηριασμών σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, θα αρχίσει από το τέλος του μήνα.

Οι πλειστηριασμοί που αφορούν κατοικίες, αγροτεμάχια, γραφεία και βιομηχανικά κτίσματα, θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο από τις τράπεζες. Επίσης, για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσουν περίπου ακόμα 6.000 πλειστηριασμοί.

Με το ηλεκτρονικό σύστημα, οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχουν προγραμματιστεί 260 για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ένα από τα προαπαιτούμενα που είναι η βασική αιτία για το πάγωμα της δόσης των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ , είναι η εκκρεμότητα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και σύμφωνα με τους δανειστές, προβλέπονται για τα επόμενα τρία χρόνια 40.000 πλειστηριασμών ετησίως.

Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Αθηνών και Πειραιώς κ. Γιώργος Ρούσκας, δήλωσε ότι γράφονται καθημερινά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συμβολαιογράφοι όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Περισσότεροι από 200 συμβολαιογράφους από όλη τη χώρα, έχουν ήδη πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και είναι έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί των e-εκποιήσεων. Όσο για την πραγματικότητα με τους κόκκινους δανειολήπτες, είναι κάτι που θα φανεί στους επόμενους μήνες.

Σχετικά Άρθρα: