X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Οι επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τζεφ Μπέζος τον έκαναν να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon και ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Washington Post. Οι επιτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον έκαναν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας του ηλεκτρονικού εμπορίου, γεννήθηκε το 1964 στο Μεξικό. Η μητέρα του είχε παντρευτεί έναν κουβανό μετανάστη τον Μάϊκ Μπέζος, χώρισαν, αλλά αφού έκανε ένα δεύτερο γάμο ξαναγύρισε στον πρώτο σύζυγο της.

Ο Μπέζος είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους υπολογιστές και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στη Wall Street και το 1990 έγινε ο νεότερος ανώτερος αντιπρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων D.E. Shaw. Τέσσερα χρόνια αργότερα, εγκατέλειψε την κερδοφόρα δουλειά του για να ανοίξει το Amazon.com, ένα εικονικό βιβλιοπωλείο που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίας στην ιστορία του διαδικτύου.

Την Άμαζον την ξεκίνησε στο γκαράζ του σπιτιού του, με δύο υπαλλήλους και μετά επέκτεινε την επιχείρησε σε ένα μικρό διαμέρισμα δύο δωματίων. Το όνομα της εταιρείας του το διάλεξε από τον ποταμό Αμαζόνιο. Χωρίς καμμία διαφήμηση, η Amazon.com πούλησε βιβλία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε 45 ξένες χώρες μέσα σε 30 ημέρες. Σε δύο μήνες, οι πωλήσεις έφτασαν τα 20.000 δολάρια την εβδομάδα, κάτι πολύ παραπάνω από ότι ο Μπέζος και η ομάδα του είχαν φανταστεί.

Δύο χρόνια αργότερα, η άνοδος της εταιρείας του όχι μόνο συνέχισε, αλλά και ξεπέρασε τους ανταγωνιστές της, καθιστώντας τον Τζεφ, ηγέτη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Εξακολούθησε να πειραματίζεται βάζοντας στην Άμαζον προσφορές, πώληση CD και βίντεο και αργότερα ρούχα, ηλεκτρονικά και παιχνίδια.

Η μεγάλη επιχειρηματική του επένδυση ήταν το 2013, όταν αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post και όλες τις μικρότερες θυγατρικές που συνδέονται με την εφημερίδα. Η αγορά έγινε για 250 εκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη ήταν και είναι πλέον αμέτρητα..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 4 Δεκεμβρίου 2017 02:45

Σχετικά Άρθρα: