X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν πορτοφολούδες στο κέντρο της πόλης

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο αλλοδαπές γυναίκες, μέλη κυκλώματος που αφαιρούσαν πορτοφόλια σε περιοχές έντονης αγοραστικής κίνησης όπου ευνοούνταν συνθήκες συνωστισμού. Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν συνολικά 6 περιπτώσεις, με λεία πάνω από 3.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαπές συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Λόγω των ημερών και της αυξημένης κίνησης στα καταστήματα επωφελούνταν και άρπαζαν τα πορτοφόλια των ανυποψίαστων πολιτών.

Πρόκειται για δύο 19χρονες αλλοδαπές σε βάρος των οποίων, αλλά και γυναίκας συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη με χρήση υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες χθες 22 Δεκεμβρίου 2018 στην περιοχή κέντρου πόλης, οι δράστιδες αφαίρεσαν πορτοφόλι διερχόμενης γυναίκας που περιείχε χρηματικό ποσό και πιστωτική κάρτα, πλην όμως έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οι προαναφερόμενες γυναίκες συνέστησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Κατά το χρονικό διάστημα 22 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου του 2018, προέβησαν σε επιπλέον πέντε κλοπές πορτοφολιών, που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια αποσπώντας επιπλέον χρήματα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα: