X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2018: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, θα πραγματοποιήσουν απεργίες και στάσεις εργασίας, συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Αναλυτικά τα δρομολόγια:

  • Τρόλεϊ: Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη 1 Μαΐου 2018, σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

  • Μετρό: Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στη γραμμή 1 το μετρό (ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας 5:00 π.μ., έως τις 8:00 π.μ., σύμφωνα με την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

  • Προαστιακός: Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Επίσης, θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, από την Τρίτη 1 Μαΐου τα μεσάνυχτα, έως τις 23:59 της ίδιας ημέρας.

Σημειώνεται, ότι την Τρίτη 1 Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στο Μετρό, για το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Ματαίωση των βραδινών δρομολογίων που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα, της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, λόγω της απεργίας, όπως και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων την Τρίτη 1 Μαΐου 2018.

Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, την Τρίτη τα μεσάνυχτα προς Τετάρτη, θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά από τη λήξη της απεργίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για ξεπούλημα του σιδηροδρόμου. Ο αγώνας για ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος του λαού θα συνεχιστεί όσο μακρύς κι αν είναι.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 16 Ιουνίου 2018 13:10

Σχετικά Άρθρα: