X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ποτάμι: Υπό διάλυση – Ένα βήμα πριν την έξοδο Αμυράς και Ψαριανός

Εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο Ποτάμι και δύο από τους βουλευτές του, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς προαναγγέλλουν την αποχώρηση τους και υποστηρίζουν ότι το κόμμα της Σεβαστουπόλεως διαλύεται.

Οι δύο βουλευτές του Ποταμιού, αναμένεται να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών όταν θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής και εκφράζουν την απόλυτη διαφωνία τους με τη στάση του κόμματος τους.

Ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού στο facebook:

«Μακεδονια, Ξακουστη…

Συμφωνια Παραφωνια (ή Αφωνια) ;

Βρισκομαστε παλι μπροστα σε κρισιμες αποφασεις που αφορουν σε ένα κορυφαιο εθνικο ζητημα που μας ταλαιπωρει δεκαετιες.

Το λεγομενο μακεδονικο.

Δεν υπαρχει χρονος ουτε λογος πια να ανατρεξουμε στην ιστορια, οποιος δεν το εχει κανει ως τωρα μπορει, ανα πασα στιγμη, εστω και αργα. Καλιο αργα παρα ποτε.

Η Συμφωνια των Πρεσπων συνταχθηκε και υπογραφηκε από τους πρωθυπουργους και τους Υπεξ της Ελλαδας και της, ως τωρα, Fyrom χωρις να εχει επιτευχθει η μεγιστη δυνατη συναινεση, σε καμια από τις δυο χωρες, και οσον αφορα εμας εκτος της εθνικης στρατηγικης που με μεγαλη καθυστερηση βεβαιως ειχε διαμορφωθει, και που δεν ειχε εφαρμοσθει. Η καλυτερη λυση ειχε συμφωνηθει στις αρχες της δεκαετιας του ’90 αναμεσα στον Κ. Μητσοτακη και στον Κ. Γκλιγκοροφ, αλλα δυστυχως δεν ολοκληρωθηκε, με ελληνικη ευθυνη, κι όταν πια καταλαβαμε ότι συμφωνια σημαινει συμβιβασμος και αμοιβαιες υποχωρησεις και φτασαμε στην αποδοχη συνθετης ονομασιας, εκει ειχαν αναλαβει οι σκοπιανοι μεγαλεξαντροι κι οι βουκεφαλες του Γκρουεφσκι».

Σε κοινό κείμενο που συνυπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς, τονίζουν :

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η «προοδευτική» ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Γρηγόρης Ψαριανός

Γιώργος Αμυράς»

Υπενθυμίζεται, ότι αυτή τη στιγμή το Ποτάμι μετά τη διαγραφή Δανέλλη έχει 5 βουλευτές και εάν αποχωρήσουν Ψαριανός και Αμυράς, διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του.

Σχετικά Άρθρα: