X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ο Πούτιν γιορτάζει τα Ορθόδοξα Θεοφάνεια μπαίνοντας σε παγωμένα νερά

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, βυθίστηκε προχθές για μία ακόμη φορά στα παγωμένα νερά λίμνης, με την ευκαιρία της γιορτής του Βαπτίσματος του Χριστού που οι Ορθόδοξοι στη Ρωσία γιορτάζουν κάθε 19 Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, Ο Πούτιν παρακολούθησε μέρος της λειτουργίας στο μοναστήρι Νιλόβ στην περιοχή Τβερ και στη συνέχεια πήρε μέρος στην τελετή του βαπτίσματος στα κρύα νερά, με την ευκαιρία των Θεοφανείων στη λίμνη Σέλιγκερ.


Πρόσθεσε ότι, φέτος οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας δεν ήταν τόσο ακραίες όπως συνήθως, αυτή τη στιγμή είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και δεν ήταν περισσότερο από περίπου 6-7 βαθμούς κάτω από το μηδέν στην περιοχή Τβερ.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τηρήσει το έθιμο και βυθίζεται στα παγωμένα νερά, αφού ακολουθεί αυτή την παράδοση για χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μαζί με τον Πούτιν χτες τη νύχτα, περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην Ορθόδοξη τελετή σε όλες τις γωνιές της Ρωσίας.

Το βράδυ της 18 με 19 Ιανουαρίου, είχαν τελεστεί περισσότερες από 7.300 λειτουργίες σε εκκλησίες της Ρωσίας, ενώ στα μαζικά μπάνια για τη γιορτή της Βάπτισης του Κυρίου συμμετείχαν περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Ιρίνα Βόλκ.

Η Ρωσική Εκκλησία προειδοποιεί κάθε χρόνο ότι τα μπάνια στα παγωμένα νερά είναι κατάλληλα μόνο για άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Από τη ρωσική Προεδρία, είπαν ότι αυτή τη χρονιά, αν και ο Πούτιν είναι τώρα 65 χρονών, ήταν ο καλύτερος από όλους και ότι είναι απόλυτα υγιής, πράγμα που το απέδειξε μπαίνοντας στα παγωμένα νερά της λίμνης.

Σχετικά Άρθρα: