X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Πρόστιμο στις αργοπορημένες νύφες 112.66 ευρώ στο μέλλον..

Είναι μία σκηνή που όλοι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους γάμους. Ο γαμπρός να περιμένει με την ανθοδέσμη στο χέρι, να κοιτάζει κάθε ένα λεπτό το ρολόϊ του και οι καλεσμένοι να περιμένουν. Η νύφη βέβαια θα καθυστερήσει και όταν φτάσει θα την υποδεχθούν όλοι με ανακούφιση και εκείνη, θα δικαιολογηθεί ότι η αργοπορία της νύφης είναι παράδοση.

Ο 58χρονος ιερέας Κάνον Τζον Κόρμπιν της Εκκλησίας Holy Cross στο Κεντ της Αγγλίας, έχει θεσμοθετήσει την επιβολή προστίμου 100 πάουντς που αντιστοιχούν σε 112,66 ευρώ στις νύφες που καθυστερούν περισσότερο από 20 λεπτά να πάνε στην εκκλησία. Το ποσό του προστίμου, θα μοιράζεται μεταξύ των εθελοντών στην Εκκλησία του Ιερού Σταυρού.

Είπε ότι κατά την γνώμη του, δεν το θεωρεί πρόστιμο, αλλά ότι όταν κάποιος μισθώνει την εκκλησία για περισσότερη ώρα από αυτή που έχει συμφωνηθεί θα πληρώνει διαφορετικά ποσά. Τα χρήματα που μαζεύονται δεν είναι πολλά, αλλά το ποσό είναι συμβολικό και παράλληλα είναι ένα κίνητρο που γενικά λειτουργεί.

– Ενθαρρύνουμε τις νύφες να είναι εδώ δέκα λεπτά πριν από τον γάμο τους, γιατί ούτως ή άλλως, εκείνες έθεσαν την ώρα και όχι εγώ. Αν ο κάθε γάμος έχει καθυστέρηση πάνω από 20 λεπτά, σίγουρα ο τελευταίος γάμος δεν θα γίνει στην ώρα του, είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας Κάνον κάνει κάποια έκπληξη με τις νεοτεριστικές και αμφιλεγόμενες ιδέες του, γιατί το 2003 ακύρωσε ένα γάμο επειδή η νύφη φορούσε στράπλες νυφικό. Λέτε μελλοντικά να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης το παραπάνω πρόστιμο?

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιανουαρίου 2018 20:08

Σχετικά Άρθρα: