X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κύκλωμα χρυσού: Εισήγηση Εισαγγελέα για αποφυλάκιση Ριχάρδου

Μετά την ανακρίτρια που είχε πει «ναι» στην αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των άλλων οκτώ κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος χρυσού, ακολουθεί και η εισαγγελέας που τάσσεται υπέρ στην αποφυλάκιση του Ριχάρδου Μυλωνά.

Είναι πολύ πιθανό, το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων τη Δευτέρα. Η εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες, υιοθετεί την άποψη της ανακρίτριας, κρίνοντας ότι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

Η εισαγγελική αρχή ωστόσο, εμμένει στην νομική άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στοιχειοθετείται, ωστόσο λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, κρίνει οι 8 πρέπει να αποφυλακιστούν, με περιοριστικούς όρους έως ότου λυθεί το βασικό αυτό ζήτημα.

Να σημειωθεί, ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είχαν ήδη προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνοντας μετά ταύτα απάντηση από την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με όλα αυτά, δεν αποκλείεται ακόμη και τη Δευτέρα να αποφυλακιστούν οι κρατούμενοι, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι οι χειρισμοί για την υπόθεση Ριχάρδου και κυκλώματος χρυσού, υπήρξαν πρωτοφανείς και η γκάφα των διωκτικών αρχών χωρίς προηγούμενο.

Σχετικά Άρθρα: