X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρόδος: Νόμο Παρασκευόπουλου επικαλείται ο Ρομά βιαστής 19χρονης ΑΜΕΑ

Ο 23χρονος Ρομά που είναι συγκρατούμενος με τον 19χρονο Αλβανό που βρίσκεται προφυλακισμένος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο στη Ρόδο, επικαλείται χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Προγραμματίζει να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται, ότι κατηγορείται ότι βίασαν από κοινού 19χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες και ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου, μαζί με τον 20χρονο Αλβανό που βρίσκεται προφυλακισμένος για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Αν και είχε προγραμματιστεί η μεταγωγή του στις φυλακές Τριπόλεως, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατούνται ήδη και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και λοιπών εξετάσεων για να διαπιστωθεί επισήμως η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, παραμένει άγνωστο αν θα υλοποιηθεί η εν λόγω απόφαση, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, κ. Γιάννης Χριστοδούλου, προγραμματίζει να υποβάλλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, σε εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Παράλληλα, κοινωνικός λειτουργός της Πρόνοιας, έδωσε κατάθεση την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας, με την οποία ισχυρίζεται ότι ο 23χρονος, τον οποίο γνωρίζει από μικρή ηλικία πάσχει από επιληψία και έχει χαμηλό IQ ως και συνείδηση καθώς προέρχεται από από διαταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον.

Μετά την κατάθεση του κοινωνικού λειτουργού, έγινε η μεταφορά του 23χρονου κατηγορούμενου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη.

Σε περίπτωση που τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εμπίπτουν στο «νόμο Παρασκευόπουλου» θα το κρίνει είτε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, είτε η αρμόδια Ανακρίτρια της Ρόδου.

Σχετικά Άρθρα: