X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ρωσία: 4 νεκροί, 68 αγνοούμενοι από έκρηξη αερίου σε πολυκατοικία- Vid

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα άλλα τραυματίστηκαν, ενώ η τύχη άλλων 68 ατόμων παραμένει άγνωστη μετά από έκρηξη αερίου που κατέστρεψε μία πολυκατοικία 15 ετών στο κέντρο του Μαγκνιτογκόρσκ, περίπου 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα Ουράλια της Ρωσίας.

Η έκρηξη συγκλόνισε το συγκρότημα διαμερισμάτων τη Δευτέρα περίπου στις 6πμ τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας), καταστρέφοντας εντελώς ένα από τα τμήματα του, όπως θα δείτε σκηνές στα παρακάτω βίντεος. Η τραγωδία προκλήθηκε από έκρηξη αερίου, επιβεβαίωσε το περιφερειακό γραφείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας(FSB).

Η καταστροφή άφησε τουλάχιστον τέσσερα νεκρούς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Άλλοι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, διασώθηκαν από τα ερείπια και νοσηλεύονται για τραυματισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρωσικό rt.com, περίπου 110 άτομα καταγράφηκαν ως κάτοικοι της πολυκατοικίας και η τύχη των 68 παραμένει ακόμα άγνωστη, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Αλέγκ Κλίμοφ στους δημοσιογράφους. Συνολικά, 48 διαμερίσματα της πολυκατοικίας καταστράφηκαν εντελώς.

Μια γυναίκα που ζούσε στον τέταρτο όροφο του κτηρίου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ruptly, ότι ξύπνησε από ένα δυνατό κτύπημα και είδε ότι όλα τα παράθυρα στο διαμέρισμα είχαν καταστραφεί. Αμέσως ανίχνευσε μια έντονη μυρωδιά καύσης.

“Έκανα μια υγρή μάσκα με βρεγμένο πανί για τα παιδιά μου, τα έντυσα γρήγορα με ζεστά ρούχα και άρπαξα μερικά από τα έγγραφα μου”, είπε.

“Βγήκαμε κατευθείαν έξω και αντικρύσαμε ερείπια. Το όλο τμήμα του κτιρίου είχε γκρεμιστεί”.
“Θεωρήσαμε ότι είχε γίνει σεισμός! “, δήλωσε άλλος μάρτυρας.

“Όλα τα παράθυρα ήταν σπασμένα – στο μπαλκόνι, σε όλα τα δωμάτια. Ακούσαμε τους ανθρώπους να ουρλιάζουν. ”

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την διάσωση ανθρώπων και τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Συμμετέχουν 66 οχήματακαι μηχανήματα, όπως και 469 μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καλέσει υπουργό Υγείας Βερόνικα Σκβότσοβα, να μεταβεί στο Μαγκνιτογκόρσκ και να ηγηθεί προσωπικά των προσπαθειών διάσωσης. Επίσης, ζήτησε από την υπουργό Υγείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσει τα θύματα.




Σχετικά Άρθρα: