X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ρωσία: 5χρονη «Μόγλη» ζούσε σε σπίτι με σκουπίδια και κατσαρίδες – Vid

Η ρωσική αστυνομία που αναγκάστηκε να φορέσει στολές χημικής προστασίας διέσωσε ένα πεντάχρονο κορίτσι μία σύγχρονη «Μόγλη» που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει γιατί δεν μιλούσε καμία γλώσσα, έβγαζε μόνο ήχους και ήταν χωρίς κοινωνικές δεξιότητες.

Το πεντάχρονο κορίτσι, ζούσε στο διαμέρισμα που ήταν σε άθλιες συνθήκες από βρώμα και ήταν βουτυγμένη μέχρι το λαιμό της από βουνά με σκουπίδια που είχαν προκαλέσει πλήθος από κατσαρίδες.

Το παραμελημένο μισόγυμνο παιδί που ονομάζεται Lyubov ή “Αγάπη”, σύμφωνα με την Mirror.co.uk, ήταν αφυδατωμένο και άρρωστο, αφού η μητέρα της είχε «απουσιάσει για μέρες» από το επιζήμιο επίπεδο της Μόσχας.

Το κοριτσάκι που είχε αρχίσει να παθαίνει αφυδάτωση, ήπιε δύο λίτρα νερό που της πρόσφεραν οι αστυνομικοί. Εκτός από την κατάσταση του διαμερίσματος που ήταν φρικτή και το κορίτσι ζούσε μέσα στα μικρόβια, ένα κομμάτι από πλαστικό κολιέ ήταν σφινωμένο μέσα στο δέρμα του λαιμού της.

Η αστυνομία, ειδοποιήθηκε από ένα γείτονα μετά από την έντονη δυσωσμία που έβγαινε από το σπίτι της πεντάχρονης. Ο άνδρας αυτός, δήλωσε όταν μπήκε στο διαμέρισμα μαζί με τους αστυνομικούς ότι «Εμείς σχεδόν λιποθυμήσαμε στην κατάσταση του διαμερίσματος και από τη μυρωδιά».

Μπαίνοντας στο σπίτι της, βρήκαν το κορίτσι να κάθεται στο περβάζι στην κουζίνα με ένα καπέλο και ένα μπλουζάκι χωρίς εσώρουχα. «Εκλαιγε. Δεν υπήρχε φαγητό. Υπήρχαν κατσαρίδες παντού», δήλωσαν οι διασώστες.

Οι γείτονες δήλωσαν ότι πριν από πέντε χρόνια η μητέρα έφερε στο σπίτι ένα μωρό αλλά στη συνέχεια, τους είπε ότι το παιδί είχε πάει να ζήσει με μια γιαγιά. Ο σύζυγός της, σύμφωνα με πληροφορίες, απελάθηκε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το παιδί ήταν ακόμα στο σπίτι και ίσως δεν είχε δει τον έξω κόσμο από τότε που ήταν μωρό.

Μετά τη διάσωση του πεντάχρονου κοριτσιού από την αστυνομία, η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι και στην κόρη της, αλλά οι γείτονες δεν την άφησαν να μπει μέσα. Προς το παρόν, κρατείται από την αστυνομία, με την κατηγορία της «απόπειρας δολοφονίας».

Οι γείτονες δήλωσαν ότι η γυναίκα ήταν συχνά «ντυμένη καλά», και ισχυριζόταν ότι είχε σαν επάγγελμα τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων.



Σχετικά Άρθρα: