X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ρωσία: Συντριβή αεροπλάνου με τους 71 επιβαίνοντες νεκρούς

Ρωσικό αεροσκάφος της εταιρείας Saratov τύπου Antonov με 71 επιβαίνοντες, συνετρίβη περίπου έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, αναφέρουν ότι βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους και αναμένονται πληροφορίες και απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.


Το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί το 2010 και εκτελούσε πτήσεις επτά περίπου χρόνια, αλλά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, δεν εκτελούσε πτήσεις από το 2015 έως το 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Tass.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων δεν υπάρχουν επιζώντες. Στο αεροσκάφος, επέβαιναν 65 επιβάτες μεταξύ των οποίων και ένα αγοράκι και τα 6 μέλη του πληρώματος. Τα συντρίμμια βρέθηκαν 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του αερολιμένα, κοντά στο χωριό Αργκούνοβο και ήδη έχει αρχίσει η επιχείρηση ανάσυρσης των σωρών.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας και σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών, εξετάζονται διάφορα σενάρια. Δεν αναφέρεται ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά εξετάζονται τα ενδεχόμενα τεχνικής βλάβης ή ανθρώπινου λάθους.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Ντομοντέτοβο το μεσημέρι της Κυριακής και είχε προορισισμό την πόλη Ορσκ στην περιοχή των Ουραλίων Ορέων. Το πρακτορείο Interfax, αναφέρει μαρτυρίες οι οποίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχανε απότομα ύψος και έπεφτε φλεγόμενο πριν τη συντριβή του.


Το πρακτορείο Interfax, διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν στον ρωσικό τύπο ότι το αεροπλάνο συγκρούστηκε την ώρα που ήταν σε πτήση με ελικόπτερο των ρωσικών ταχυδρομείων και η ταχυρομική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε τέτοιο συμβάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας και έδωσε εντολή να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για διερεύνηση και αναζήτηση της αιτίας του αεροπορικού δυστυχήματος.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 11 Φεβρουαρίου 2018 19:12

Σχετικά Άρθρα: