X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας:Ντου στο Δημαρχείο Ηλιούπολης-Διαπληκτίστηκαν με το δήμαρχο

Ντου από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα έγινε στο δημαρχείο Ηλιούπολης, το μεσημέρι της Τετάρτης και οι εισβολείς μπήκαν στο γραφείο του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνοντας για το γραφείο του δημάρχου προπηλάκισαν και έσπρωξαν μια εκ των συνεργατών του, με αποτέλεσμα να εμπλακεί ο ίδιος ο δήμαρχος με τους Ρουβίκωνες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί. Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και έγιναν προσαγωγές εκ των οποίων κρατήθηκε ένα άτομο, όταν οι Ρουβίκωνες είχαν φτάσει στο ύψος της κεντρικής πλατεία.

Οι Ρουβίκωνες, έκαναν ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org και μεταξύ των οποίων αναφέρουν τα εξής:

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του δήμου Ηλιούπολης συνέβη ένα ακόμα “ατυχές” περιστατικό σε χώρο εργασίας, όταν κατέρρευσε μια γερανογέφυρα, βάρους αρκετών τόνων τη στιγμή που εργαζόμενοι στο συνεργείο οχημάτων του δήμου εκτελούσαν εργασίες απο κάτω της. Απο τύχη δεν υπήρξε θάνατος ή τραυματισμός. Ελάχιστα ΜΜΕ έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το ζήτημα και αυτά ήταν κυρίως κάποιες μικρές τοπικές ιστοσελίδες.

Ο δήμαρχος έσπευσε να καλύψει τον τεχνικό ασφαλείας, τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι μεριμνά για τη σωστή συντήρηση του εξοπλισμού και την ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου, λέγοντας ότι το ατύχημα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα λόγω αυξημένων βροχοπτώσεων τους μήνες που πέρασαν.

Δε θα σχολιάσουμε την προφανή άγνοια του δημάρχου γύρω από τεχνικά ζητήματα, καθώς αυτού του είδους ο εξοπλισμός είναι σχεδιασμένος για να δουλεύει σε εξωτερικούς χώρους χωρίς κανένα πρόβλημα (υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι συντηρείται σωστά), θα σχολιάσουμε όμως την περίεργη επιλογή του να συνεχίσει να αναθέτει εργασίες συντήρησης σε κάποιον που προσελήφθη στο δήμο για να ελέγχει την αρτιότητα της συντήρησης.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, ο νυν τεχνικός ασφαλείας την τελευταία τριετία έχει εισπράξει (ως εργολάβος του δήμου) γύρω στις 70.000 ευρώ για διάφορες εργασίες συντήρησης, γεγονός που εγείρει διάφορα ερωτήματα, καθώς η σύγκρουση συμφερόντων είναι προφανής, ανέφερε η ομάδα του Ρουβίκωνα στην ανάρτηση.

Σχετικά Άρθρα: