X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Εισβολή στην εισπρακτική εταιρεία Eos Matrix

Καινούργια παρέμβαση του Ρουβίκωνα και αυτή τη φορά στην εισπρακτική εταιρεία Eos Matrix που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 15:30 το απόγευμα.

Τα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας, στεγάζονται στον πρώτο όροφο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 270. Τα μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα αφού ανέβηκαν στο χώρο των γραφείων, πέταξαν τρικάκια που έγραφαν συνθήματα και κατόπιν σύμφωνα με την γνωστή τους τακτική αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα, οι Ρουβίκωνες ανάρτησαν κείμενο στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εισβολή, επισημαίνοντας ότι οι εισπρακτικές εταιρείες «επιτελούν ρόλο μαφίας και πουλάνε μπραβιλίκι».

Μέρος από την ανάρτηση του Ρουβίκωνα στην indymedia:

Αυτές οι εταιρίες συχνά είναι 《μεταμφιεσμένες》 ως νομικοί σύλλογοι και οι τακτικές που ακολουθούν αποτελούνται από κλήσεις σε τηλέφωνα τα οποία φτάνουν στα χέρια των εισπρακτικών από τις τράπεζες και τις εταιρείες που τις έχουν προσλάβει και γίνονται κατά εξακολούθηση ενώ οι κλήσεις κορυφώνονται όσο τις αγνοεί κανείς.

Πολλές φορές, η οφειλή μπορεί να αφορά ένα συγγενικό πρόσωπο, οι κλήσεις όμως γίνονται και σε άλλα άτομα της οικογένειας. Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες πολιτών που περιγράφουν περιστατικά στα οποία εισπρακτικές ενοχλούσαν εντατικά άτομα για τα χρέη που είχαν οι νεκροί γονείς τους, αφηγούνται το πως είναι να έχεις παιδιά και να τρέμεις κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, να έχεις προβλήματα υγείας και να μην μπορείς να ηρεμίσεις.

Εκτός από την ψυχολογική πίεση, έχουν καταγραφεί περιστατικά που εισπρακτικές έχουν απειλήσει κόσμο πως λόγω του χρέους τους θα δώσουν τα στοιχεία τους στον 《Τειρεσία》 ώστε να μην μπορούν να δανειστούν ή τους δηλώνουν πως θα χάσουν τα σπίτια τους ώστε να καταφέρουν να τους χειραγωγήσουν.

Σχετικά Άρθρα: