X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Εισβολή σε ιατρείο γυναικολόγου-μαιευτήρα

Εισβολή στο ιατρείο γυναικολόγου-μαιευτήρα πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα και μετά το περιστατικό, έκαναν ανάρτηση χθες Τετάρτη 8 Μαίου, στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ρουβίκωνα, ο συγκεκριμένος γυναικολόγος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» της τάξεως των 800 ευρώ από εγκυμονούσα γυναίκα, προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό της εντός δημοσίου νοσοκομείου.

Οι Ρουβίκωνες στην ανακοίνωση τους στην ιστοσελίδα αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Το ειδικό καθεστώς, η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός ανθρώπων από την ιατρική περίθαλψη και φροντίδα με βάση ταξικά, φυλετικά ή και έμφυλα κριτήρια είναι ένα ακόμα από τα μέτωπα του κοινωνικού πολέμου. Δεν περιμένουμε κανένα κράτος να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς όπως αρέσκονται να εξαγγέλλουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι.

Το απόστημα αυτό θα το σπάσουμε εμείς, οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες μέσα από την αυτο-οργάνωση και τους ανυποχώρητους αγώνες σε κάθε πεδίο που επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Δεν υπάρχουν ήρωες και σωτήρες. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Σχετικά Άρθρα: