X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς στου Ζωγράφου – Βίντεο

Το περιστατικό που εξελίχθηκε στην περιοχή του Ζωγράφου ήταν πράγματι πρωτοφανές, όταν μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε δύο αστυνομικούς, που βρισκόντουσαν έξω από σπίτι μέλους της αναρχικής ομάδας.

Ο Ρουβίκωνας που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, κατάλαβε ότι παρακολουθείτο από τους δύο αστυνομικούς και ειδοποίησε μέλη της ομάδας, οι οποίοι έφθασαν αμέσως στο σημείο και άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις στους αστυνομικούς και να τους ελέγχουν για το τι κάνουν έξω από το σπίτι του συντρόφου τους.

Το πρωτοφανές είναι, ότι οι Ρουβίκωνες ζήτησαν να δουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και να αποκαλύψουν την ιδιότητα τους. Επίσης, τα μέλη της αναρχικής ομάδας ζήτησαν από τους δύο αστυνομικούς να στέλνουν όργανα της τάξης με στολή και όχι με πολιτικά όταν παρακολουθούν τα σπίτια τους, γιατί όπως ισχυρίσθηκαν έχουν γίνει πολλές φορές στόχοι ακροδεξιών επιθέσεων και μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα.

Μετά το περιστατικό, οι Ρουβίκωνες ανέβασαν βίντεο στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia και μεταξύ άλλων, σημείωσαν τα παρακάτω στην ανάρτηση τους:

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω από το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά από λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά από μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας από αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Δείτε το βίντεο από την παρέμβαση του Ρουβίκωνα

Σχετικά Άρθρα: