X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση στα κεντρικά της Factory Outlet στην Πειραιώς- Vid

Είναι η όγδοη επίθεση που πραγματοποιεί η ομάδα του Ρουβίκωνα μέσα σε λίγες μέρες και αυτή τη φορά, χτύπησαν το κεντρικά κτίριο της Factory Outlet που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου, με ομάδα περίπου δέκα ατόμων. Οι Ρουβίκωνες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους φορώντας μάσκες και κράνη, προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο καταστρέφοντας με βαριοπούλες τις γυάλινες πόρτες της εισόδου. Φεύγοντας, πέταξαν μπογιές κατά τον συνήθη τρόπο.

Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές. Ανάμεσα τους ήταν και δύο αλλοδαποί με την κατηγορία της επίθεσης στο κατάστημα, αλλά δεν έγινε σύλληψη γιατί δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα. Όσο για τους υπόλοιπους έξι που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Οι Ρουβίκωνες, έκαναν ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.or και ανέβασαν βίντεο από την επίθεση τους στο Factory Outlet στην Πειραιώς. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν στην ανάρτηση τους:

Η ώρα του γεύματος για τα αφεντικά έφτασε. Η λήξη των μνημονίων δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκληρωτική εφαρμογή όλων όσων, φανερά ή κρυφά πέρασαν κατά την μνημονιακή περίοδο. Η αντεργατική δυστοπία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με το πρόσχημα της κρίσης και την προσδοκία της «ανάπτυξης» είναι εδώ. Οι μεγαλοκαπιταλιστές παίρνουν την σκυτάλη από τα μικροααφεντικά και πλέον, ο καθένας τους καταργεί όποιο δικαίωμα επιλέξει πρώτο για να υποτιμήσει κι άλλο την εργατική δύναμη και να βάλει την διαφορά στην τσέπη του.

Άλλοι επιβάλλουν το 9ωρο. Άλλοι κάνουν rotation το προσωπικό που τους φέρνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι («υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού» το λένε στην καθεστωτική γλώσσα). Άλλοι έχουν βάλει στο μάτι πρώτα την Κυριακάτικη αργία.

Σχετικά Άρθρα: