X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη – Video

Επίθεση πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας σήμερα Τετάρτη και λίγο μετά της 4.00 τα ξημερώματα, με στόχο αυτή τη φορά το σπίτι του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιτ, που βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Αυτή, είναι η τρίτη επίθεση που γίνεται στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη.

Δέκα περίπου άτομα που επέβαιναν σε μηχανές πλησίασαν την κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ σε μία από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας και αφού πέταξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές και ένα καπνογόνο στην περίφραξη αποχώρησαν. Πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία εννέα προσαγωγές.

Στη συνέχεια, οι Ρουβίκωνες έκαναν ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του πρέσβη και έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ρουβίκωνα, η επίθεση σήμερα τα ξημερώματα, έγινε για τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα και μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι:

Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής Γ. Καλλιακμάνης, δήλωσε για την σημερινή επίθεση ότι, «Αυτά πρέπει να σταματήσουν, οι μπογιές βέβαια είναι το λιγότερο αν και είναι σημειολογικό. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι οι επιθέσεις που γίνονται εναντίον των αστυνομικών».

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιτ, έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχολιάζοντας παιδαριώδη βανδαλισμό την επίθεση στο σπίτι του:

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», σημείωσε ο Τζέφρι Πάιτ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη, ανακοινώνοντας ότι, «Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας», τόνισαν χαρακτηριστικά.



Σχετικά Άρθρα: