X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση με βαριοπούλες στο Leroy Merlin Κηφισίας – Βίντεο

Επίθεση με βαριοπούλες σημειώθηκε σήμερα Κυριακή το πρωί από πέντε μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα, στο πολυκατάστημα Leroy Merlin που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πολυκατάστημα γίνεται στόχος, παλιότερα κάποια άτομα είχαν διαμαρτυρηθεί για την απόλυση ενός εργαζομένου.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, έσπασαν τη τζαμαρία και προκάλεσαν ζημιές στον χώρο υποδοχής, φθορές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως επίσης και στο εσωτερικό του καταστήματος.

Στη συνέχεια, όπως και σε άλλες περιπτώσεις με επιθέσεις του, πέταξαν στο κτίριο μπουκάλια με μπογιές και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Για το περιστατικό, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζοντας ότι “Εννέα θα είναι οι ώρες σας”. Παράλληλα, οι Ρουβίκωνες έκαναν ανάρτηση στην ιστοσελίδα indymedia.org, που μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι:

Τα αφεντικά της πολυεθνικής Leroy Merlin γνωστής για τα DIY λιανικού εμπορίου προϊόντα της, αλλά κυρίως για την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων, συνεχίζει να απαξιώνει τους εργαζόμενους της. Αυτή τη φορά με τις νέες συμβάσεις υποχρεωτικού 9ώρου.

Μόλις 7 μήνες μετά από την αβάσιμη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης με σοβαρά προβλήματα υγείας η Leroy Merlin μας υπενθυμίζει τον “ανθρωποκεντρικό” χαρακτήρα της προτείνοντας στο προσωπικό της να υπογράψουν συμβάσεις 9ώρου, συγκεκριμένα 9:00-18:00. Αυτές οι συμβάσεις όμως δεν πιστοποιούν μόνο την αύξηση του ωραρίου, αλλά πιστοποιούν και το τρίπτυχο με το οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της: ευελιξία ωραρίου, εντατικοποίηση εργασίας και ανακύκλωση τους.


Σχετικά Άρθρα: