X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στην Ιταλική πρεσβεία στο Κολωνάκι- Vid

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή στις 5:30 η αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα, στο κτίριο της Ιταλικής πρεσβείας, στην οδό Σέκερη 10 στο Κολωνάκι. Οι Ρουβίκωνες που ήταν περίπου 16 άτομα, πήδησαν τα κάγκελα και πέρασαν στον προαύλιο χώρο και αφού πέταξαν τις μπογιές και φέιγ βολάν σκορπίστηκαν μέσα στα στενά του Κολωνακίου.

Προσήχθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων οι 6 είναι Έλληνες, οι 4 είναι Κύπριοι και οι 4 είναι αλλοδαποί. Πραγματοποιούνται εξετάσεις από την κρατική ασφάλεια, για να διαπιστωθεί αν οι προσαχθέντες έχουν σχέση με την επίθεση στην Ιταλική πρεσβεία.

Οι Ρουβίκωνες έκαναν ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org, όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν τα παρακάτω:

«Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλο τον κόσμο δείχνει να είναι μια πραγματική και επικίνδυνη για τις κοινωνικές βάσεις συνθήκη. Πράγματι σε μια σειρά ισχυρά κράτη, κάποια από αυτά περιφερειακές υπερδυνάμεις την εξουσία καταλαμβάνουν κόμματα και πολιτικοί που εκπροσωπούν έναν μεταμοντέρνο (και για την ώρα light) φασισμό. Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Ινδία, Βραζιλία, Φιλιππίνες κι ο κατάλογος μεγαλώνει. Μια από τις ποιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η Ιταλία.

Αυτό που συνέβη εκεί είναι ίσως το μοντέλο για την ακροδεξιά πλημμυρίδα στην Ευρώπη. Το πρώτο που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η πολιτική και προπαγανδιστική παρακμή της αστικής δημοκρατίας ως μέσο κοινωνικού ελέγχου και καναλιζαρίσματος της βάσης στις βολικές για το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας κατευθύνσεις. Ο δημοκρατικός μύθος του ελέγχου της εξουσίας από τους ψηφοφόρους έχει καταρρεύσει. Η περίοδος της κρίσης ανέδειξε την αδυναμία του πολιτικού συστήματος αντιπροσώπευσης να αντιπαλέψει την επιβολή των προαποφασισμένων επιλογών της ντόπιας και διεθνούς κυριαρχίας».

Δείτε το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Ιταλική πρεσβεία:

Σχετικά Άρθρα: