X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ – Βίντεο

Επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στις 03:30 τα ξημερώματα, η ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Ρουβίκωνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, πλησίασαν την αμερικάνικη πρεσβεία από το πλάι στην οδό Δορυλαίου και αφού πέταξαν κόκκινες μπογιές αποχώρησαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων οι οκτώ αφέθησαν ελεύθεροι και οι δύο κρατούνται. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 24χρονο, που σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για δύο νέα μέλη του Ρουβίκωνα.

Το tweet του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ:

«Καλή Χρονιά! Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα! Κατά την διάρκεια της συγκυρίας στην αμερικανική κυβέρνηση, θα έχω λιγότερη δημόσια παρουσία στην καθημερινότητά μου, αλλά θέλω να καταδικάσω τον χαζό και ανόητο βανδαλισμό που έγινε το πρωί στην πρεσβεία των ΗΠΑ και να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την γρήγορη δράση της».

Οι Ρουβίκωνες, έκαναν ανάρτηση για το περιστατικό στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org, μεταξύ των οποίων ανέφεραν τα παρακάτω για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ:

Την Δευτέρα 7/1/2019 και ώρα 03:30 το πρωί ομάδα συντρόφων επιχείρησε επιθετική παρέμβαση με μπουκάλια μπογιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. «Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν».



Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 7 Ιανουαρίου 2019 14:35

Σχετικά Άρθρα: