X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Εισβολή στην πρεσβεία της Βραζιλίας – Βίντεο

Επιδρομή πραγματοποίησαν σήμερα και είναι η τέταρτη που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες, τα μέλη του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Βραζιλίας, το κτίριο της οποίας βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα, αφού πλησίασαν το κτίριο μπήκαν στο ισόγειο, ανέβηκαν στον τρίτο όφοφο και έριξαν φέιγ βολάν, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μπογιές.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από το φύλακα της πρεσβείας της Βραζιλίας, αφού τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν αποχωρήσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν έχουν γίνει προσαγωγές.

Οι Ρουβίκωνες μετά την εισβολή, κοινοποίησαν το περιστατικό με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα indymedia.org και μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογή του ακροδεξιού Ζαΐρ Μπολσονάρου στην προεδρία.

Μέρος της καθημερινής μας μάχης είναι η εναντίωση στο κράτος και το κεφάλαιο, η διεθνιστική παρέμβαση, η συμβολική έκφραση αλληλεγγύης σε αγωνιζόμενους όπου γης. Την αλληλεγγύη μας λοιπόν στους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται αυτές τις επιθέσεις, την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή Τσέζαρε Μπατίστι. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα γυρίσει ο τροχός της αστικής δημοκρατίας και οι φασίστες θα βρεθούν πάλι από κάτω σε εκλογές. Μας ενδιαφέρει όμως ότι έχει αργήσει να γυρίσει ο τροχός της αντίστασης και της επίθεσης της κοινωνικής βάσης. Αλλά θα γυρίσει. Δουλειά μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτό να γίνει το συντομότερο.


Σχετικά Άρθρα: