X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση στη Γαλλική πρεσβεία

Για μια ακόμη φορά, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση και έφυγαν ανενόχλητοι. Στόχος τους σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου, ήταν η Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Έριξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές, όπως και τρικάκια στην πίσω πλευρά του κτιρίου, από την οδό Ακαδημίας και όλο αυτό, λίγες μόνο μέρες μετά το χτύπημα στο τουρκικό προξενείο όπου πήγαν στο σημείο και έφυγαν με λεωφορείο. Στην σημερινή επίθεση, συμμετείχαν 15 άτομα της αναρχικής ομάδας και έγινε μία σύλληψη.

Σε ανάρτηση τους στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org, οι Ρουβίκωνες κάνουν λόγο με κείμενο που ανέβασαν, για συμπαράσταση στο λαό της Συρίας και σημειώνουν ότι η επίθεση έχει να κάνει με την συμμετοχή της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.

Πρόσφατα, το γαλλικό κράτος έκλεισε συμφωνία πώλησης όπλων αξία 18 δις. στη Σ.Αραβία (που θα καταλήξουν,είτε στο έγκλημα της Υεμένης, είτε στα συριακά μέτωπα) εισπράττοντας το αντάλλαγμα για την συνεργασία των δύο περιφερειακών ιμπεριαλισμών, τόσο σε διεθνείς οργανισμούς (πχ η Γαλλία πρακτορεύει τα σαουδαραβικά συμφέροντα στον ΟΗΕ και το συμβούλιο ασφαλείας) όσο και γεωπολιτικά, στο Μαγκρέμπ, τον Λίβανο και τώρα και στην Συρία.

Στεκόμαστε από την άλλη ως εχθροί στην αποικιοκρατική Γαλλία, στην Γαλλία του Θίερσου, των αντιαναρχικών νόμων, στη Γαλλία του Ντε Γκωλ και του ΟΑΣ, στη Γαλλία που βομβαρδίζει στη Συρία, που θέλει το δικό της μερίδιο παγκόσμιας κυριαρχίας, σημειώνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην ιστοσελίδα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 22 Απριλίου 2018 21:59

Σχετικά Άρθρα: