X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Εισβολή στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η ομάδα του Ρουβίκωνα ξαναχτύπησε σήμερα Δευτέρα 21 Μαίου και αυτή τη φορά 50 με 70 μέλη της έκαναν καταδρομική έφοδο στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου. Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, πέταξαν μαύρη μπογιά στην πρόσοψη και στα σκαλοπάτια του προαυλίου αφήνοντας τα γνωστά φέιγ-βολάν. Από πληροφορίες, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Μετά την εισβολή, οι δράστες διέφυγαν προς την περιοχή των Εξαρχείων. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους. Κατά την είσοδο τους στο ΣΤΕ, σε ερώτηση του φρουρού που είχε υπηρεσία, απάντησαν ότι: Είμαστε οι Ρουβίκωνες. Ο φρουρός κάλεσε την Αστυνομία, αλλά οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί όταν έφτασαν τα περιπολικά.

Η αντιεξουσιαστική ομάδα, σε ανάρτηση της στο indymedia, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

Τα πράγματα είναι απλά:

Μόνο στον καπιταλισμό, από όσα συστήματα είχαν ποτέ οι άνθρωποι στην ιστορία τους, η ηλικιωμένος και η ηλικιωμένη, λογίζονται ως σκουπίδια. Κι έχουν υπάρξει συστήματα, με τα σημερινά μέτρα, πιο βάρβαρα από τον καπιταλισμό. Πάντα ο φτωχός είχε τη μοίρα του κι ο φτωχός που γέρασε ακόμα χειρότερη. Μόνο όμως σήμερα αυτό είναι θεσμισμένο και θα έλεγε κανείς γίνεται μέρος του πολιτισμού. Αυτό που ίσχυε για τα γερασμένα άλογα νομοθετείται τώρα και για ανθρώπους.

Κι ας μας πουν γραφικούς κάτι κύριοι στρατηγοί της ριζοσπαστική αριστεράς. Κι ας χτυπιούνται κομματάρχες και πληρωμένες πένες των Media. Κι ας βοηθάμε δημάρχους από μηδενικά να γίνουν νούμερα.

Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας. Τη γνώμη της άλλης πλευράς την ξέρουμε πριν κάνουμε το οτιδήποτε… και δεν μας πολυενδιαφέρει.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣΤΕ:

Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας. Όταν ο Δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την Κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 21 Μαΐου 2018 23:42

Σχετικά Άρθρα: