X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση προξενείο – Το Αφρίν έπεσε ο αγώνας συνεχίζεται…

Εχθές λίγο πριν από τις 7 το βράδυ, είχε πραγματοποιηθεί επίθεση με μπογιές από περίπου 15 μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, στο τουρκικό προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με ανάρτηση τους στην διαδικτυακή εφημερίδα indymedia.org, η επίθεση έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στου κατοίκους της Αφρίν της Συρίας και το σύνθημα ήταν Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται.

Η κρατική ασφάλεια, είχε εφιστήσει την προσοχή αρκετές ημέρες πριν, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα του Ρουβίκωνα θα επιχειρήσει επίθεση σε κάποιο τουρκικό στόχο. Παρόλο όμως που είχαν αυξηθεί οι περιπολίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η αναρχική ομάδα πραγματοποίησε την επίθεση.

Οι Ρουβίκωνες έφθασαν στο τουρκικό προξενείο με λεωφορείο και με τον ίδιο τρόπο αποχώρησαν. Σε βίντεο που ανέβασαν στο indymedia, τα πρόσωπα τους δεν ήταν καλυμμένα με τις κουκούλες σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους με το λεωφορείο ανάμεσα στους επιβάτες.

Στο τουρκικό προξενείο, υπήρχαν δέκα αστυνομικοί την ώρα της επίθεσης, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν καμία σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και κλούβες με διμοιρίες, ακινητοποίησαν λεωφορείο για έρευνα και προέβησαν σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας πραγματοποιεί επίθεση στο τουρκικό προξενείο, που θεωρείται ότι είναι ένας ευαίσθητος στόχος για επίθεση. Ο σκοπός που βρισκόταν στο φυλάκιο εξωτερικά του προξενείου αλλά και αστυνομικοί που βρισκόντουσαν εκεί, είδαν τους Ρουβίκωνες και έσπευσαν να ειδοποιήσουν το κέντρο επιχειρήσεων.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δήλωσαν ότι ήταν απαράδεκτη ενέργεια η ρίψη χρωμάτων στο τουρκικό προξενείο και την χαρακτήρισαν σαν απαράδεκτη ενέργεια.

Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό αποτελεί μια ενέργεια απαράδεκτη. Η ελληνική αστυνομία διεξάγει έρευνες ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ήταν η δήλωση του υπουργείου.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Απριλίου 2018 17:54

Σχετικά Άρθρα: