X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Μέλος της ομάδας μιλάει από τη Ράκα της Συρίας

Ο μαχητής Νικόλας Ματαράγκας, αναρχικός και πρώην μέλος του Ρουβίκωνα μίλησε για πρώτη φορά στην κάμερα μέσα από ένα μισογκρεμισμένο κτίριο και έχοντας δίπλα του ένα καλάσνικοφ. Το βίντεο ανέβηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube και είναι μέρος από το ντοκιμαντέρ Belkî Sibê (Maybe Tomorrow): A Journey Through War and Revolution, των Alexis Daloumis and the Shadow Crew.

Ο Ματαράγκας, μίλησε για της εμπειρίες του στη Ράκα και την Ροζάβα της Συρίας, τα παιδικά του χρόνια, την οικογένεια του, τα πιστεύω του και όσα τον επηρέασαν για την απόφαση που πήρε να αγωνιστεί για το δίκαιο.

Ανέφερε ότι είναι παιδί κομμουνιστών, που από μικρός μεγάλωσε με την συμβουλή να μην γίνει ποτέ ρουφιάνος, ακόμα και αν αυτό στοιχίσει στον ίδιο. Έχω έρθει ατομικά, όχι με απόφαση της ομάδας, ο Ρουβίκωνας το γνωρίζει με στήριξε, είμαι μέλος του Ρουβικώνα, αλλά δεν έχω έρθει με απόφαση της ομάδας, διευκρίνησε ο Νικόλας.

Έχω πάρει μέρος σε 10 επιχειρήσεις στη Ράκα. Στο ευρωμπάσκετ του ’87, υποστηρίζαμε τη Σοβιετική Ένωση, όταν έχασε στενοχωρήθηκα γιατί μεγάλωσα χωρίς εθνική συνείδηση από την οικογένεια, δήλωσε μεταξύ άλλων ο μαχητής.

Εξήγησε ότι έχει κάνει ένα μήνα βασικής εκπαίδευσης στα όπλα και μετά πήγε στο μέτωπο στο διεθνές τάγμα (International Freedom Battalion) αλλά δυστυχώς σε αυτές τις επιχειρήσεις χάσανε κάποιους ανθρώπους. Όπως ανέφερε το γεγονός αυτό τον στιγμάτισε, αλλά αυτές οι απώλειες των πείσμωσαν.

Ο 44χρονος, τόνισε: Ποτέ στην οικογένεια δεν είχαμε ελληνική σημαία ποτέ δεν είχαμε το εθνικό φρόνημα τονίζει, αλλά αποσαφηνίζει: μακριά από ανθελληνισμούς και μ….ς, η λογική τώρα στον ελλαδικό αναρχικό χώρο αναρχικός ίσον ανθέλληνας/ μισώ την Ελλάδα’’ το θεωρώ πέρα για πέρα λάθος καταντάει αστείο.

Αγαπάω τον τόπο μου, όχι το έθνος με τη λογική του έθνους, αγαπώ τους ανθρώπους που μεγάλωσα, το μέρος που μεγάλωσα, είπε ο Ματαράγκας που έχει στο χέρι του τατουάζ της εντολής του Σοβιετικού Στρατού στους στρατιώτες του Στάλινγκραντ, που στα κυριλλικά σημαίνει ούτε βήμα πίσω

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 21 Ιουνίου 2018 18:30

Σχετικά Άρθρα: