X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Μήνυση του δημάρχου Τήνου για την επίθεση στο Δημαρχείο

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση στο Δημαρχείο Τήνου, πετώντας φέιγ βολάν με μηνύματα κατά της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με ανάρτηση τους στην ιστοσελίδα indymedia, η παρέμβαση στο Δημαρχείο ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους δύο εργάτες του δήμου που σκοτώθηκαν ή όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν δολοφονία, όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό.

Έγιναν δέκα προσαγωγές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλη της αναρχικής ομάδας που έχουν συμμετάσχει και σε άλλες παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα, όπως επίσης επιβεβαιώνεται ότι ταξίδεψαν από την Αθήνα στο νησί της Τήνου, αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, είχαν κάνει νωρίτερα, εισβολή και στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam στην πλατεία Βικτωρίας, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρίγκηπα της Ουαλίας στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος της Τήνου Γιάννης Σιώτος, αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά του Ρουβίκωνα, και δήλωσε ότι:

Θα υποδεχόμαστε φίλους, τουρίστες, αλλά όχι εισβολείς, η τρομοκρατία δεν θα περάσει… Πιστέψανε ότι θα φοβηθούμε, θα τρομοκρατηθούμε αλλά η τρομοκρατία δεν θα περάσει, Δεν φοβάμαι, εκπροσωπώ θεσμό, εκπροσωπώ μια ολόκληρη κοινωνία, και δε θα ανεχθώ να διαταραχθεί η ασφάλειά της ενόψει της τουριστικής περιόδου που έχει ήδη αρχίσει σημείωσε, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές γεγονός για την κοινωνία της Τήνου την εισβολή του Ρουβίκωνα στο δημαρχιακό μέγαρο.

Υπέβαλα μήνυση, εξήγησε, για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, απείλησαν τη ζωή μου τη σωματική μου ακεραιότητα, και τρομοκράτησαν τους υπαλλήλους μας. Πέταξαν τις ανακοινώσεις στο πρόσωπο της αναπληρώτριας δημάρχου. Υπέβαλα τηλεφωνικά τη μήνυση, και την Παρασκευή θα υποβάλω συμπληρωματική. Ήξεραν που μένω, που μένει η αντιδήμαρχός μου ήξεραν πάρα πολλά, σχολίασε ο κ. Σιώτος και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές και ειδικά το λιμενάρχη Τήνου για τις συλλήψεις των αντιεξουσιαστών.

Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο, προειδοποιούσαν στο κείμενο που είχαν αναρτήσει στην ιστοσελίδα indymedia, οι Ρουβίκωνες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρέτησε τη στάση του δημάρχου και των αστυνομικών της Τήνου, απέναντι στην αναρχική ομάδα με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Σχετικά Άρθρα: