X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Γύρω στα είκοσι μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα, λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί, επιχείρησαν να εισβάλουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανάμεσα τους και άτομα από την ηγετική ομάδα.

Οι Ρουβίκωνες δεν κατάφεραν να μπουν στον αίθριο χώρο, αλλά πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ζητώντας να δοθεί άδεια στον Λουκά της 17 Νοέμβρη, που νοσηλεύεται εδώ και κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο μετά την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει.

Οι ειδικοί φρουροί που υπήρχαν στην πύλη τους ακινητοποίησαν και τους απέτρεψαν ενώ έγινε προσαγωγή για όλα τα άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Αυτή τη φορά, οι Ρουβίκωνες δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν αυτό που είχαν πετύχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που περνώντας από την κεντρική πύλη έφθασαν μέχρι και την είσοδο του Υπουργείου.

Λίγη ώρα μετά από την σύλληψη τους, αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα indymedia, που μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Ο Ρουβίκωνας δίνει τη μάχη του σε πολιτικά μέτωπα που έχει θέσει ως προτεραιότητες ζυγίζοντας τι χρειάζεται να γίνει και τι από αυτά μπορούμε να κάνουμε. Και το κάνει ακολουθώντας πιστά την ρήση του Δαντόν. Η στρατηγική μας όμως είναι στρατηγική περιόδου. Τα μέσα που επιλέγουμε, από το μεγάλο οπλοστάσιο των επαναστατικών αγώνων με ελευθεριακή κατεύθυνση, στηρίζουν τις κεντρικές στοχεύσεις σε μια περίοδο (μην παίζουμε με τις λέξεις), ήττας.

Στοχεύουμε στην μέσω της δράσης πλατιά απεύθυνση των προτάσεων και της πολιτικής μας αναπαράστασης, στην διάχυση των αναρχικών αντιλήψεων, στην επιβεβαίωση της δυνατότητας της κοινωνικής βάσης να είναι παρούσα ακόμα και με τις ελάχιστες δυνάμεις όπως οι δικές μας. Στοχεύουμε στην οργάνωση της βάσης σε πολιτικό, κοινωνικό και ταξικό επίπεδο.

Στοχεύουμε παράλληλα βραχυπρόθεσμα στην απάντηση των άμεσων προκλήσεων από τη μεριά της κυρίαρχης πολιτικής και οικονομικής τάξης, όσο μπορούμε να το κάνουμε. Το διαρκές μας δίλημμα αφορά την αντίφαση ανάμεσα στη γνώση ότι στρατηγική μας είναι σχέδιο περιόδου, δηλαδή χρόνων, ενώ ο καπιταλισμός διευρύνει την επικράτεια παντοδυναμίας του σε βάρος μας κάθε μέρα και απειλεί με πολύ δύσκολα αναστρέψιμες καταστροφές.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί, ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.

Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από τη φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό τρικάκια.

Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά Άρθρα: