X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σαββίδης: Καταζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου – Εισβολή στο γήπεδο

Ο Ιβάν Σαββίδης, πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο, γεγονός που εξελίχθηκε στο χθεσινό επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στην ομάδα του τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ στην Τούμπα που δεν τελείωσε ποτέ.


Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διενεργείται προανάκριση και συντάσσεται δικογραφία από την εποπτεία αθλητικού εισαγγελέα σε βάρος του, για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον νόμο, η εισβολή στο γήπεδο στη διάρκεια ενός αγώνα αποτελεί αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου, που επιβάλλει την σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στην περίπτωση του κ. Σαββίδη, το αυτόφωρο λήγει σήμερα το βράδυ. Αν έως τότε δεν έχει εντοπισθεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, τότε η δικογραφία θα διαβιβασθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση των ποινικών διώξεων και θα πάρει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

Στα πλαίσια του αυτοφώρου, εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη αναζητούνται και τέσσερα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας, που μπήκαν μαζί του στο γήπεδο.

Λόγω του ότι η δικογραφία αφορά κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, δεν προβλέπεται η έκδοση εντάλματος που συμβαίνει για τα κακουργήματα. Είναι πιθανό ο κ. Σαββίδης να εμφανιστεί αύριο στην αστυνομία που θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις υπό μορφή ανωμοτί κατάθεσης, η οποία θα περιληφθεί στη δικογραφία.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισέβαλε εχθές Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στην Τούμπα, μετά το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα φέροντας όπλο και απειλώντας τον διαιτητή σύμφωνα με καταγγελία της ΑΕΚ.

Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης γράφει για απειλές που δέχθηκε από τον Λούμπο Μίχελ, τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και ότι του είπε Τελείωσες σήμερα! όπως και τις καταγγελίες του Μηνά Λυσσάνδρου, α’ αντιπροέδρου της ΑΕΚ, περί οπλοφορίας από τον Ιβάν Σαββίδη.

Με όλα όσα έγιναν και τη βίαιη είσοδο Σαββίδη, που οπλοφορούσε, οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι και με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να παίξουν, φέρεται να είπε σύμφωνα με το φύλλο αγώνα ο κ. Λυσσάνδρου στον διαιτητή.

Η ΑΕΚ ανέφερε για τη διακοπή της αναμέτρησης:

Ο διαιτητής στα αποδυτήρια άλλαζε συνεχώς άποψη για το ακυρωθέν γκολ. Περιμέναμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να αποφασίσει. Στη συνέχεια μας έδωσε εντολή να βγούμε στο γήπεδο με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να απαντούν: Σε μας με πιστόλια και μπράβους δεν βγαίνουμε. Για την ΑΕΚ η διακοπή έχει γίνει μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, συνοδευόμενος από τους μπράβους του.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 12 Μαρτίου 2018 16:56

Σχετικά Άρθρα: