X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα και Συναγερμός για Τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αλάσκα των ΗΠΑ στις 09.31 ώρα Γκρίνουιτς, 11.30 ώρα Ελλάδος και η διάρκεια του ήταν δύο λεπτά. Η σεισμική δόνηση έγινε 280 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της πόλης Κόντιακ, σε βάθος 25 χιλιομέτρων σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική έρευνα.

Η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Καιρού, έχει εκφράσει την ανησυχία της και εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για τσουνάμι, στις ακτές της Αλάσκας και της Βρετανικής Κολούμπια, ενώ η δυτική ακτή των ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για το ενδεχόμενο τσουνάμι.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους στις παράκτιες περιοχές, λέγοντας ότι υπήρχε εξαιρετική απειλή για τη ζωή και την ιδιοκτησία τους.

Συμβούλευσαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε υψηλότερο έδαφος στις πληγείσες περιοχές. Οι κάτοικοι σε διάφορα μέρη του κόλπου της Αλάσκας έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους με τα αυτοκίνητα τους μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο της Αλάσκας.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ, ειδοποίησε τους κατοίκους ότι βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη και θα πρέπει να προετοιμαστούν για να αναλάβουν δράση.

Σχετικά Άρθρα: