X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σεβαστάκης: Τώρα θα διεγερθούν τα αμυντικά αντανακλαστικά όσων απείχαν

«Θα επανέλθουν στην κάλπη πολίτες που δεν ψήφισαν και σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Δημήτρης Σεβαστάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρακτικές της «μάχης του ηλικιωμένου» και της πόρτα-πόρτα προώθησης των ψηφοδελτίων έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι έχει παγιωθεί ως μεγάλη δύναμη και τα αμυντικά αντανακλαστικά όσων απείχαν θα οδηγήσουν σε εισροή δυνάμεων το επόμενο διάστημα, είπε ο βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Ο κ. Σεβαστάκης έδωσε την δική του, «τεχνική» εξήγηση για το αποτέλεσμα, αντιπαραβάλλοντας την πρακτική του «στρατού από δημοτικούς συμβούλους» της Νέας Δημοκρατίας που παράλληλα με την προώθηση των τοπικών ψηφοδελτίων έκανε και αυτή του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, με αυτήν του «προεκλογικού αγώνα πίνοντας τον καφέ στο κιόσκι στην πλατεία γιατί ντρέπεσαι να κάνεις αυτή την δουλειά … του πόρτα-πόρτα και της «μάχης του ηλικιωμένου» … Ε, ποιος από τους δύο θα κερδίσει;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, σημείωσε την αντοχή που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, εκ των οποίων τρία εντός μνημονίων, όταν το ΠΑΣΟΚ «διαλύθηκε σε δύο χρόνια». «Αυτή η αντοχή δείχνει ότι έχεις παγιωθεί ως μεγάλη δύναμη και ακόμη πας με το ρεύμα. Ο κόσμος έχει μία γενική κατάφαση … είναι ένα δυναμικό στοιχείο που σου φτιάχνει το αύριο», όπως σημείωσε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι παρά την μεγάλη αποχή στις Ευρωεκλογές, μετά το αποτέλεσμά τους «θα διεγερθούν αμυντικά αντανακλαστικά» και θα επανέλθουν στην κάλπη πολίτες που δεν ψήφισαν και σε πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι κυκλοφορούμε καταλαβαίνουμε ότι ένα μέρος» του αποτελέσματος «είναι τιμωρητικό. Έπρεπε να φάει μία σφαλιάρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο κόσμος να εκδηλωθεί. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δυνατότητες να έχει εισροές ψηφοφόρων, παρά τις εκροές αυτών που θα πάνε με τον «νικητή». Θα έχει εισροές από κόμματα με παραδοσιακή αντιδεξιά ταυτότητα και παράδοση, αλλά και από τον κόσμο που έμενε απ` έξω», όπως εκτίμησε.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι «δεν θα πέσουμε στην κατήφεια, είμαστε ισχυροί. θα λαμβάνουν υπόψιν αναγκαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε έτσι είτε αλλιώς. Έχουμε μεγαλύτερη επιείκια από τον κόσμο. Και να μην γίνει η ανατροπή, να ξέρετε ότι η γήρανση των άλλων θα είναι ραγδαία», όπως είπε ο κ. Σεβαστάκης.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα: