X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σκοπιανό: Οι αντιδράσεις της πΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματος

Η αντίδραση του προέδρου της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, δεν ήταν και ιδιαίτερα θετική στη συμφωνία την οποία έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του τον κ. Ιβανόφ για ενημέρωση σχετικά με την συμφωνία, αλλά η συνάντηση του ενημέρωσης κράτησε μόλις δύο λεπτά και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξει διάγγελμα του Γκιόρκι Ιβανόφ σήμερα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Σκοπίων Makfax, έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος οργανισμός με τίτλο Νεολαία για τη Μακεδονία που εκφράζει διαμαρτυρία ενάντια στην αλλαγή του ονόματος.

Περιμέναμε πολύ, δεν επιτρέπουμε την ονομασία με τον όρο του Βορρά, δηλώνουν τα μέλη και κάνουν μια πρόσκληση για διαμαρτυρία, που όπως ανακοινώθηκε είναι για τις 23 Ιουνίου μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Δεν θα επιτρέψουμε στους μαθητές να αλλάξουν το όνομα και την ταυτότητά μας και με κάθε κόστος θα υπερασπιστούν το όνομά μας Μακεδονία και θα παραμείνουμε Μακεδόνες! Δεν είμαστε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ούτε η πατρίδα μας αποκαλείται βόρεια επαρχία. Αυτή η μάχη για τους νέους μας είναι μια ιερή μάχη όπως η μάχη των τελευταίων Μοχικών – αυτή είναι η μάχη για την επιβίωση του μακεδονικού μας λαού! Ή θα κερδίσουμε και θα επιβιώσουμε ή θα πεθάνουμε με τα εγγόνια μας, γράφει κάποιος χρήστης στην συγκεκριμένη σελίδα του Facebook.

Επίσης, σύμφωνα με το σκοπιανό Makfax, υπήρξε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της πΓΔΜ Μίλε Μποσνιακόφσκι ότι το άγαλμα που υπάρχει στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα μετονομαστεί σαν ο πολεμιστής του αλόγου και θα γίνει σύμβολο φιλίας μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα: