X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σκόπια: Έφτασε ο Νίκος Κοτζιάς – Ιστορική επίσκεψη και επαφές

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έφτασε στα Σκόπια με αεροπλάνο και ήταν η πρώτη και συμβολική απευθείας πτήση στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Σκοπίων που πρόσφατα μετονομάσθηκε σε Διεθνής Αερολιμένας Σκοπίων από Μέγας Αλέξανδρος.

Η άφιξη του κ. Κοτζιά, θεωρείται ιστορική και με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, λόγω του ότι προσγειώθηκε ελληνικό αεροσκάφος μετά από δώδεκα χρόνια στα Σκόπια. Σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του στην πΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς μετέβαινε οδικώς από την Θεσσαλονίκη στα Σκόπια.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, θα αρχίσει τις επαφές του με την συνάντηση του και δείπνο εργασίας με τον ομόλογο του κ. Ντιμιτρόφ και κατόπιν θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών με ενημέρωση των Ελλήνων και Σκοπιανών δημοσιογράφων.

Προγραμματισμένη είναι για την συνέχεια, η συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση Μπουγιάρ Οσμάνι.

Κατόπιν θα υπάρξουν συναντήσεις με τον Ταλάτ Τζαφέρι, τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων, τον Αλί Αχμέτι, πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές και διαπραγματεύσεις την Παρασκευή, με την πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με την αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα: