X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 4 αρχηγικά μέλη κυκλώματος αντικαρκινικών φαρμάκων

Τέσσερα αρχηγικά μέλη με ανάμεσα τους τον άνθρωπο που ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος που αφαιρούσε φάρμακα μέσω υπεξαίρεσης από νοσοκομεία και παράνομης συνταγογράφησης, όπως και 14 εκτελεστικά όργανα, είναι στα χέρια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Η σπείρα αποτελείτο από ιδιώτες, γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και υπαλλήλους μεταφορικών εταιρειών και αφού υπεξαιρούσαν φάρμακα υψηλού κόστους για καρκινοπαθείς από νοσοκομεία, τα μεταπωλούσαν κατόπιν στο εξωτερικό, όπως Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Είχε δημιουργηθεί μια εικονική εταιρία φάντασμα στη μέση Ανατολή που έκανε εισαγωγές φαρμάκων που δεν έφταναν ποτέ στην Ελλάδα. Τα άτομα που συμμετείχαν στο παράνομο κύκλωμα είχαν θησαυρίσει σε βάρος του ελληνικού κράτους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Ο τρόπος που αφαιρούσαν τα φάρμακα σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ότι τα έκλεβαν οι νοσηλεύτριες από τις αποθήκες των δημοσίων νοσοκομείων και τα διοχέτευαν στο εξωτερικό με μεταφορικές εταιρείες. Τα κέρδη των συμμετεχόντων στην παράνομη επιχείρηση ανέρχονταν σε εκατομμύρια ευρώ, λόγω του ότι οι τιμές των φαρμάκων τετραπλασιαζόταν όταν έβγαιναν από την χώρα.

Το κύκλωμα είχε δράση άνω της πενταετίας και οι πρώτες καταγγελίες είχαν γίνει το 2013, χωρίς όμως να υπήρχαν τα στοχεία που χρειαζόταν η αστυνομία που να στηρίζουν κατηγορίες στους οργανωτές.

Σχετικά Άρθρα: