X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σπίρτζης: Κατάργηση νόμων ποινικοποίησης του “Δεν πληρώνω” τα διόδια

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε εκδήλωση κατοίκων του Δήμου Ωρωπού, υποσχέθηκε σήμερα Κυριακή την κατάργηση των νόμων Βορίδη – Χρυσοχοίδη, ο οποίος ποινικοποίησε την άρνηση πληρωμής διοδίων και θεσμοθετήθηκε το 2012.

Ο νόμος Βορίδη, ν. 4070/2012, είχε τροποποιήσει τον Κ.Ο.Κ., καθιστώντας ποινικό αδίκημα με αυστηρές κυρώσεις, την παρεμπόδιση ή διακοπή μερική ή ολική, λειτουργίας σταθμών των διοδίων. Σύμφωνα με αυτό το νόμο αποδυναμώθηκε το κίνημα Δεν Πληρώνω, το οποίο είχε διογκωθεί εκείνη την περίοδο.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, υποσχέθηκε παράλληλα,ότι θα βρεθεί πολύ σύντομα λύση με τους παραχωρησιούχους της Νέας Οδού για το πάγωμα των προστίμων που έχουν καταλογιστεί και έχουν αποσταλεί σε αρκετούς πολίτες της περιοχής για την αποφυγή πληρωμής διοδίων στο παρελθόν.

Εμείς παραμένουμε πάντα δίπλα στην κοινωνία και στο κίνημα (δεν πληρώνω). Δεν θα επιτρέψουμε στο κίνημα του πληρώνω περισσότερα του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανέλθει. Θα ευχηθούμε, περαστικά στη ΝΔ και όσους τη στηρίζουν, δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει μια ακόμη τετραετία μπροστά της και θα κάνει πολλά από όσα έχει υποσχεθεί. Όμως, όπως έχει πει κι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξαναγυρίσει η χώρα στο κακό της παρελθόν. Αυτά να τα ξεχάσουμε, τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων διευκρίνισε ότι η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου και του παραχωρησιούχου να μην γίνουν νέα διόδια δεν έχει βγει στη Διαύγεια γιατί ζητήθηκε μια ρήτρα εμπιστευτικότητας εκ μέρους του παραχωρησιούχου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να κατατεθεί νέα ρύθμιση στη Βουλή, στο πλαίσιο της εφαρμογής των ηλεκτρονικών – αναλογικών διοδίων.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 29 Απριλίου 2018 23:18

Σχετικά Άρθρα: