X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Στρασβούργο: Τρόμος με 3 νεκρούς στη Χριστουγεννιάτικη αγορά – Βίντεο

Αιματηρή επίθεση έγινε σήμερα το βράδυ στη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Στρασβούργου με τρεις νεκρούς μέχρι στιγμής και δώδεκα τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και καταδιώκεται, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Πρόκειται για τον ισλαμιστή Σέριφ Σεκάτ που είναι Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από το Μαρόκο και έχει γεννηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 1989. Ο 29χρονος, είναι άτομο με βαρύ ποινικό μητρώο και έχει καταδικαστεί για κλοπές και εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ παρακολουθείτο από τη γαλλική αστυνομία και ήταν στις λίστες των υπόπτων που παρακολουθούνται για διασυνδέσεις με ισλαμιστές ή για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης. Κατόπιν έρευνας που έγινε στο διαμέρισμα που διέμενε ο δράστης ενώ απουσίαζε, βρέθηκαν χειροβομβίδες.

Η αστυνομία αναφέρει ανταλλαγές πυροβολισμών στην πλατεία Κλεμπέρ κοντά στον Καθεδρικό της πόλης στο Στρασβούργο, εκεί όπου έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και λόγω των εορτών έχει δημιουργηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο δράστης της επίθεσης φέρεται να έχει αποκλειστεί αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η σύλληψη του.

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, δήλωσε ότι είδε δύο ανθρώπους που ήταν πεσμένοι στο έδαφος. “Αιμορραγούσαν και φαίνονταν τραυματισμένοι. Άλλοι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν. Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, επειδή ο κόσμος κυκλοφορούσε ακόμη στον δρόμο. Στη συνέχεια η περιοχή αποκλείστηκε, έφτασαν τα ασθενοφόρα και απομάκρυναν τα θύματα”, σημείωσε.

Άλλος μάρτυρας, είπε ότι ξαφνικά άκουσε πέντε πυροβολισμούς, αλλά όταν κοίταξε από το παράθυρο του σπιτιού του αρχικά δεν είδε τίποτα. Μετά, όπως δήλωσε, είδε έναν άνθρωπο πεσμένο μπροστά στο κοσμηματοπωλείο Schmidt-Lutz. Στην απέναντι πλευρά ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, ξαπλωμένοι κάτω. Εκεί, βρισκόταν και ο γιατρός που τους έδινε τις πρώτες βοήθειες, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα: