X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κύπρος: Υπό 8ήμερη κράτηση οι 2 συλληφθέντες που αρνούνται ανάμειξη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, αποφάσισε σήμερα την 8ήμερη κράτηση των δύο νέων συλληφθέντων σε σχέση με το διπλό φονικό του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Στεργίου στον Στρόβολο της Κύπρου.

Πρόκειται για τον 23χρονο Λευτέρη Σολωμού, ετεροθαλή αδελφό του 33χρονου που έχει ήδη συλληφθεί, μαζί με την 22χρονη σύζυγο του Σάρα Σιάνς, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία χθες μετά από υπόδειξη του 33χρονου, για εμπλοκή στο έγκλημα.

Κατά την ένορκη κατάθεση του Ανώτατου Υπαστυνόμου και υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας Κούμεττου Κουμέττου, αναφέρθηκε ότι υπάρχει εύλογη υποψία πως οι δύο ύποπτοι εμπλέκονται στην διάπραξη των εξής αδικημάτων:
φόνο εκ προ μελέτης,

  • συνωμοσία,
  • διάρρηξη και
  • κατοχή επικίνδυνων όπλων.

Από την πλευρά τους καμία ένσταση δεν διατυπώθηκε ενώ τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, αφού προηγουμένως αρνήθηκαν και οι δύο την ανάμειξή τους στον φόνο στην οικία Χατζηγεωργίου.

Ο προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας Κούμεττος Κουμέττου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι βρέθηκε γενετικό υλικό της ύποπτης 22χρονης σε σπαθί, ρόπαλο και σε κορδόνια παπουτσιών του συζύγου της, δηλαδή τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του φονικού.

Ωστόσο η ίδια υποστήριξε ότι το σπαθί τής το έκανε δώρο ο εργοδότης της, ενώ για τα άλλα δύο αντικείμενα δεν έχει πει τίποτα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν είδε ποτέ τον σύζυγο της να έχει στην κατοχή του αυτά τα αντικείμενα.

Όταν ρωτήθηκε ο 23χρονος εάν θέλει να πει κάτι, υποστήριξε ότι όλα είναι ψέματα, ενώ η 22χρονη η οποία παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο της, δεν έφερε ένσταση και είπε ότι είναι στη διάθεση των Αρχών.

Ο 23χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, και δεν έκανε ένσταση για την κράτησή του. Ανέφερε όμως χαρακτηριστικά ότι ο αδελφός μου, είπε ψέματα.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος που συνελήφθη χθες σε σχέση με το διπλό φονικό στο Στρόβολο κατονομάστηκε από τον 33χρονο αδελφό του, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση, ως το άτομο που διέπραξε τον φόνο στον Στρόβολο.

Αναζητείται η κουκούλα που φέρεται να φορούσε το βράδυ του φόνου του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Στεργίου.

Σχετικά Άρθρα: