X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Στρόβολος: Κόλαση βίας ζούσε η Σάρα Σιάμς, σύζυγος φονιά Χατζηγεωργίου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση της 21χρονης Σάρα Σιάμς, σχετικά με την ζωή της και την κόλαση βίας που αντιμετώπιζε από τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, δολοφόνο του ζεύγους Χατζηγεωργίου.

Αυτό που συγκλονίζει περισσότερο μέσα από την κατάθεση της, είναι ότι ισχυρίζεται πως βρισκόταν «φυλακισμένη» και ο 33χρονος αν και γνώριζε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με αφόρητους πόνους, την κακοποιούσε. Η συμπεριφορά του όπως υποστήριξε στους ανακριτές άλλαξε από τη χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών, ενώ η ίδια φοβόταν να τον εγκαταλείψει καθώς είχε γίνει βίαιος. Το βράδυ του φόνου, την πήγε στον Στρόβολο για να της αποδείξει ότι πραγματικά είχε σκοτώσει τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου και της είπε χαρακτηριστικά, τους σκότωσα.

Η 21χρονη, ισχυρίζεται ότι προέρχεται από φτωχή οικογένεια και μόλις τελείωσε το σχολείο εργάστηκε σε μπαρ στην Αγία Νάπα για βιοποριστικούς λόγους. Εκεί γνωρίστηκε με τον Τζιωνή που δούλευε και εκείνος στον ίδιο χώρο. Ο έρωτας προέκυψε γιατί αρχικά πολύ καλός και σωστός μαζί της, στην πορεία όμως άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη και αμφεταμίνες, κάτι που επέφερε αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Συγκεκριμένα, η Σάρα ισχυρίζεται ότι άρχισε να γίνεται επιθετικός και σε κάποιες περιπτώσεις να την κακοποιεί, τόσο σεξουαλικά όσο και ψυχολογικά, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να μεταφέρει στο σπίτι και αντικείμενα, όπως το ξίφος και το ρόπαλο που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, τα οποία σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, άρχισαν να τη φοβίζουν περισσότερο και ήθελε να ξεφύγει. Ωστόσο, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του Λοϊζου, φοβόταν να διακόψει τη σχέση τους.

Όπως είπε στην κατάθεσή της, ο 33χρονος είχε τρυπήσει μέχρι και τα τέσσερα λάστιχα του αυτοκινήτου της για να μην μπορεί να μετακινείται, ενώ επιπλέον υποστηρίζει ότι παρόλο που υποφέρει από σοβαρή πάθηση, τύγχανε κακομεταχείρισης, ακόμα και σε στιγμές που οι πόνοι από την ασθένεια της ήταν φρικτοί.

Υποστηρίζει ότι κατά τη συνάντηση που έγινε στο σπίτι όπου διαμένει με τον 33χρονο, λίγο πριν κινηθούν για να διαπράξουν τη ληστεία και στην οποία ήταν παρόντες η ίδια, ο Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χ’’ Ξενοφώντος που η 21χρονη αναφέρει ότι δεν τον γνώριζε, παρά μόνο τον είδε δυο-τρεις φορές, μία από τις οποίες ήταν και εκείνη που προηγήθηκε του εγκλήματος, ο Τζιωνής είχε ζητήσει από τον ετεροθαλή αδελφό του να πάει μαζί του στο σπίτι του τραγικού ζεύγους. Ωστόσο αυτός αρνήθηκε και έτσι πήγε μαζί του ο Χ’’ Ξενοφώντος, ενώ η ίδια και ο Σολωμού πήραν οδηγία όπως παραμείνουν στο σπίτι και περιμένουν τηλεφώνημα για να πάνε να παραλάβουν τα κλοπιμαία.

Το τηλεφώνημα αυτό δεν έγινε ποτέ, αφού το χρηματοκιβώτιο που ήταν ο στόχος δεν υπήρχε τελικά στην κατοικία των θυμάτων, ενώ τα όσα έγιναν σε εκείνο το σπίτι τα εξιστόρησε ο Τζιωνής στην ίδια όταν επέστρεψε. Μάλιστα στην κατάθεσή της η 21χρονη φέρεται να αναφέρει ότι επειδή δεν τον πίστεψε ότι είχε σκοτώσει το ζεύγος, ο Τζιωνής τη μετέφερε με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε στην περιοχή προκειμένου να της αποδείξει του λόγου το αληθές. Όταν όμως έφθασαν εκεί υπήρχε ήδη Αστυνομία και έτσι αποχώρησαν.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 9 Μαΐου 2018 17:14

Σχετικά Άρθρα: