X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κόνιτσα: Συγγνώμη με θράσος για την κακοποίηση σκύλου-ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ενδέχεται να είναι ζωντανό το σκυλάκι που κακοποιήθηκε από δύο οπλίτες του Ελληνικού στρατού σε στρατόπεδο στην Κόνιτσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φιλοζωικής Κόνιτσας, επικοινώνησαν με τον αρχιφύλακα του φυλακίου στο χωριό Πληκάτι και ενημερώθηκαν ότι το σκυλάκι ζει αλλά είναι δύσκολη η προσέγγιση του. Οι στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή το ταΐζουν, αλλά είναι δύσκολο να το πλησιάσουν.


Ωστόσο, θα σταλεί κλιμάκιο από την Φιλοζωική Κόνιτσας, ώστε να διαπιστωθεί ότι πράγματι αυτό είναι το σκυλάκι που φαίνεται την ώρα που το βασανίζουν οι δύο οπλίτες στο βίντεο.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματίσει δικογραφία σχετικά με το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνονται οι δύο οπλίτες να βασανίζουν το ανυπεράσπιστο σκυλί και ένας τρίτος συνάδελφός τους βιντεοσκοπούσε την σκηνή. Η Ελληνική Αστυνομία, γνωστοποίησε τον σχηματισμό της δικογραφίας με ανακοίνωσή της.

Οι δράστες της κακοποίησης του ζώου δηλώνουν μεταμέλεια και προσθέτουν ότι φρόντιζαν το σκυλί καθημερινά και ο βασανισμός που του έκαναν και μετά το πέταξαν στον γκρεμό, ήταν ένα.. ατυχές περιστατικό.

Οι δύο πρώην οπλίτες Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σε διαδικτυακή εφημερίδα:

Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει ότι:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την διαβίβαση των στοιχείων των φερόμενων δραστών προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους για κακοποίηση, βασανισμό ζώου, βιντεοσκόπηση της πράξης και άλλα αδικήματα.

Εχθές, διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό από το ΓΕΣ και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Σχετικά Άρθρα: