X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Συγχρονίζονται τα ρολόγια της Βόρειας Κορέας με τη Σεούλ

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε- Ιν την Παρασκευή, σε μια κίνηση καλής θέλησης, τα ρολόγια στη Βόρεια Κορέα θα πάνε 30 λεπτά μπροστά.

Οι δύο Κορέες δεν έχουν την ίδια ώρα από το 2015, οπότε η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει ότι η επίσημη ώρα της χώρας θα είναι τριάντα λεπτά πίσω από αυτή της Σεούλ. Τότε η Πιονγκγιάνγκ είχε δικαιολογήσει την απόφασή της επισημαίνοντας ότι είχε στόχο να τερματίσει το μέτρο που είχε επιβληθεί πριν περισσότερο από έναν αιώνα από τους Ιάπωνες και να σηματοδοτήσει την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της Κορέας από τον ζυγό του Τόκιο.

Ο Κιμ Γιονγκ- Ουν, είχε δηλώσει στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε- Ιν την Παρασκευή, ότι του φάνηκε σπαρακτικό που στη διάρκεια της συνόδου είδε δύο επιτοίχια ρολόγια με δύο διαφορετικές ώρες, αυτή της Σεούλ και αυτή της Πιονγκγιάνγκ και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να ενοποιηθούν οι τοπικές ώρες.

Ο Γιουν Γιάνγκ- Τσαν, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας, ανακοινώνοντας την απόφαση του Κιμ, χαιρέτισε το συμβολικό μέτρο που σηματοδοτεί την επιθυμία βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά Άρθρα: